Camp Snap

In een tijd waarin iedereen constant vastgelijmd lijkt te zijn aan hun telefoons, druk bezig met het vastleggen van het perfecte moment voor een stortvloed aan sociale media-updates, is het gemakkelijk om het werkelijke moment te missen. De connectie met het heden vervaagt snel terwijl we verzonken zijn in onze eigen digitale bubbels.

Maar toen verscheen de Camp Snap Camera op mijn Instagram-feed, met zijn charmante retro-uitstraling en foto’s die perfect geschikt leken voor sociale media. Ik besloot er een te bestellen en na een paar dagen kwam hij keurig thuis aan.

Ik moet toegeven, de eerste reeks foto’s die ik ermee maakte waren een verademing. Het is gewoonweg leuk om het moment vast te leggen zonder gedoe met sluitertijden en diafragma’s. Gewoon klikken en doorgaan.

Het ontbreken van een display aan de achterkant betekent wel dat je niet meteen kunt zien hoe je foto is geworden, maar eerlijk gezegd, is dat niet juist de charme? Met de mogelijkheid om tot wel 2000 foto’s te maken, hoef je je ook geen zorgen te maken over de kwaliteit voor grootschalige prints. Bij weinig licht kan er wat ruis optreden, maar dat neem ik graag voor lief.

Al met al is deze camera perfect voor onderweg, met altijd die spannende verrassing van hoe je foto’s eruit zullen zien als je eenmaal thuis bent.

Op mijn Facebookpagina tref je mijn album met en selectie van foto’s afkomstig van deze camera.