DIENSTEN

"Bedrijfsfotografie en tarieven"

Wat kost bedrijfsfotografie? Deze vraag krijg ik vaak. Ik ben transparant over mijn kosten en tarieven en geef je graag concrete antwoorden aan de hand van praktijkvoorbeelden!


Image

Case 1
Bedrijfsfotografie

Stel, je zoekt naar frisse sfeerfoto's voor jouw brochures, website en sociale media, en je overweegt een deskundige bedrijfsfotograaf in te huren. Nu rijst de vraag, wat zijn mijn tarieven?

Tijdsduur op locatie
Voor het vastleggen van sfeervolle beelden in de professionele bedrijfsfotografie neemt doorgaans 4-8 uur in beslag op de locatie zelf.

Tijd in de studio
Bovendien besteed ik nog eens ongeveer 2-4 uur aan het zorgvuldig selecteren en bewerken van de opnames in mijn studio. Standaard reken ik 50% van de gefotografeerde tijd voor bewerking. Dus vooraf meteen duidelijk.

Wat je kunt verwachten
Je kunt rekenen op een uiterst ervaren en professionele bedrijfsfotograaf die ter plaatse aanwezig is. Meer specifiek lever ik doorgaans snel tussen de 30 en 50 foto's op. Dat geeft je zeker voldoende materiaal om mee verder te kunnen.


Vraag offerte aan

Case 2
Portretfotografie

Als je op zoek bent naar nieuwe portretten van zowel jou als je collega's en je overweegt een professionele portretfotograaf in te schakelen, dan ben je vast benieuwd naar onze tarieven.

Locatie
Portretfotografie wordt meestal bij jullie op locatie uitgevoerd. Dit zorgt voor efficiëntie voor alle medewerkers die gefotografeerd moeten worden.

Investering  
Ik hanteer vooraf duidelijke prijsafspraken per persoon, vaak variërend tussen € 50,- -65,- per foto. Ik heb hiervoor een vast tariefschema. Laten we even uitgaan van 10 personen. In totaal komt dit dus neer op € 500,- tot € 750,-.

Wat krijg je?
Maar wat mag je nu precies verwachten? In de eerste plaats ontvang je 10 professionele  nabewerkte portretten. Bovendien wordt hiermee een professionele uitstraling gegarandeerd. En om het makkelijk te maken ook meteen webformaat geleverd in vorm en sfeer zoals jij het wil. Ook eventueel vrijstaand van achtergrond!


Vraag offerte aan

Case 3
Eventfotografie

Ben je bezig met de organisatie van een zakelijk evenement en wil je alles op professionele wijze laten vastleggen? Wat zijn hiervoor de kosten?

Op locatie
Het vastleggen van een gemiddeld evenement vergt ongeveer 4 uur op locatie voor een complete eventreportage.

Tijd in de studio
Daarnaast besteed ik nog ongeveer 2 uur aan het bewerken van de beelden in onze studio. (Standaard is 50% van de tijd voor fotografie het beeldbewerken. Zo houd ik het simpel.)

Totaal
Bij elkaar opgeteld komt dit neer op 6 uur. Wanneer je dit vermenigvuldigt met mijn uurtarief van € 85,- per uur voor fotografie en beeldbewerking € 56,- per uur, resulteert dit in een totaalbedrag van € 452,-.

Wat kun je verwachten?

Maar wat krijg je precies voor dit bedrag? In de eerste plaats ontvang je uiteraard een volledig verzorgde reportage, bestaande uit minimaal 50 zorgvuldig bewerkte beelden met een breed scala aan diversiteit. In de praktijk ligt dit aantal vaak aanzienlijk hoger dan 100. Ik streef naar een evenwicht tussen kwaliteit en kwantiteit.


Vraag offerte aan