Wetsus

Voor Sinne Kinderopvang kreeg ik de opdracht om samen met medewerkers van Wetsus een kort filmpje te maken voor een wedstrijd waaraan kinderen van Sinne konden gaan deelnemen. Het thema was; Droogte.

Stoereloer

Stoereloer sloegen in de zomer van 2021 de handen ineen met De Podiumschool en dbieb. De jaarlijkse Stoereloer zomervakantieweek had dit jaar een bijzonder thema: Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer! Na ruim een jaar vol beperkingen gingen kinderen op zoek naar het vuur in zichzelf.

Ze konden kiezen uit vijf verschillende workshops per dag. We pakten tijdens deze speciale editie extra uit, met naast beeldende kunsten ook workshops op de gebieden podiumkunst en multimedia. Bijvoorbeeld samen marionetten bouwen die tot leven komen. Of gloeiende draken. Of het karaktertje MiniMe spelen voor een blue screen.

Aan mij de opdracht om er een  artistieke (surrealistische) eindfilm van te maken. Met speciale technieken bracht ik bijvoorbeeld de gemaakte wezentjes tot leven, verwerkte de stemmen in de film en gebruikte gemaakte decors als achtergrond.

Mike en Miranda

Ik fotografeer zo af en toe een trouwerij en filmen had ik een aantal jaren geleden eens gedaan als test. Dit smaakte naar meer en op 2 juli van dit jaar mocht ik de trouwerij van Mike en Miranda filmen. Zoals altijd stem ik van te voren af dat mijn wijze van filmen niet afwijkt van hoe ik het altijd aan pak: het is zo als het is en zet nagenoeg niets in scene. 

Ik kreeg van hun alle vrijheid en dat resulteerde in een trouwfilm die zo gemaakt is zoals bedoeld. Het kon niet beter! Prachtige lokatie en leuk stel dat alles wel prima vond. Er werd tijdens deze dag niet op mij gelet en kon mijn beelden maken waarvan ik dacht: die moeten er in!

Het werd geen clipje van 5 minuten.....

Melanie en Gerardus

Een prachtige trouwerij op een mooie lokatie in de provincie Groningen. Geheel in stijl kon alles in en rond eigen boerderij georganiseerd worden.

De ambtsketen van waardhoeke

Edelsmid Hennie Broers kreeg de opdracht om voor de burgermeester van Waadhoeke een nieuwe ambtsketen te maken. Dit gehele proces heb ik mogen volgen met mijn camera. Op diverse momenten tijdens het proces heb ik haar gevolgd in de ontwikkeling en samenstelling van deze ambtsketen.

JetSet Live!

Entertainment op topniveau brengen, dat is elk optreden weer hun missie. Een gedreven zanger, een spetterende zangeres en vier energieke topmuzikanten. Met JETSET LIVE! haal je high energy en de absolute top in huis.

JETSET LIVE! staat garant voor een energieke en interactieve show met up-to-date repertoire voorzien van de vetste mash-ups en medleys.

Tijdens de Sneek Week heb ik deze promo gemaakt. Naast deze filmpromo zijn alle portretten als posters gemaakt door mij.


royal de luxe

Reuzen in Leeuwarden. De wereldberoemde productie van Royal de Luxe beleeft zijn Nederlandse première in de Culturele Hoofdstad van Europa. Dwars door de Leeuwarder binnenstad zorgen de metershoge reuzen voor drie dagen aan onvergetelijke beleving met hun voorstelling Grote Schaats in het IJs.

newborn

Marjan ten Berge is een newborn-fotograaf met een geheel eigen herkenbare stijl. Ze vroeg mij om voor op haar website een promo te maken waarbij ze laat zien hoe zij te werk gaat tijdens en ook voor een newborn fotoshoot.

Uiteraard op lokatie heb ik haar gevolgd bij een fotoshoot.


daylicht

In samenwerking met @mirjamvanduin en 
@thefactoryleeuwarden hebben we afgelopen zomer een prachtige choreografie uitgewerkt o.l.v. Mirjam.

De uitdaging voor mij was het filmen van een complete choreografie met slechts één camera.

Om toch de illusie te hebben dat er met meerdere camera’s gefilmd werd hebben we diverse volledige takes opgenomen. Een stuk of vijf keer…

In de volle zon… op een warme dag. Een uitdaging.

En het moeilijkste was het zo monteren dat het op de tel nauwkeurig klopt zoals Mirjam het bedacht heeft. Uitgevoerd door haar dansers van The Factory.

lost connection

Lost Connections is een kunstproject van Ellis Schoonhoven waarin ze verloren verbindingen wil herstellen en helen. “We zijn de verbinding verloren met ons zelf, met de natuur, met elkaar en met onze essentie.