Zomerweek Stoereloer

Het was weer een prachtige week met Stoereloer. Ook dit jaar heb ik weer diverse registraties gemaakt in zowel fotografie als film.

De filmregistratie kan je hier terug zien.

SCHEMERTIJD

Bewoners uit de buurt Oldegalileën in Leeuwarden hebben een theatertocht gemaakt door hun eigen buurt en laten bezoekers op prachtige wijze kennismaken met hun persoonlijke verhalen dat zich afspeelt in schemertijd.

Deze korte docu neemt de kijker mee in de aanloop van dit bijzondere stuk en laat je meegenieten van de uitvoering op bijzondere plekken.

#hetgeneratiehuis #vncntfilm #arcadia #keunstwurk


Blauwdrukwerk van de Middelsee

In de tijd dat Leeuwarden nog pal aan de zee lag had het water vrij spel in het noordelijkste deel van Friesland. Na de inpoldering kwam dit gebied droog te liggen en kwamen er de eerste bewoners. Een nieuw stuk land op de bodem van een oude zee: de Middelsee. De afgelopen vier maanden hebben inwoners van dit bijzondere gebied hun land vastgelegd. Door middel van oude fotografische technieken is er onder leiding van beeldmaker Yvonne Feijten een visueel onderzoek gestart naar de ware aard van de Middelsee.

De niet alledaagse fototechnieken hebben ertoe geleid dat de Friese klei letterlijk werd omgespit, het water uit de Waddenzee is geschept, zelf camera’s zijn gebouwd van afvalmaterialen en oude analoge technieken nieuw leven zijn ingeblazen. Het resultaat is een bijzondere collectie werk wat de blauwdruk van de Middelsee weergeeft. Zowel de verhalen van de bewoners als van het landschap zijn in beeld gebracht en laten samen dit stukje Friesland op een geheel nieuwe manier zien.

De expositie vindt plaats in het historische remisegebouw in Stiens, dat speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar wordt gesteld door het bedrijf Blue Banner Red.


Generatiehuis - Dans Mee!

Voor Het Generatiehuis heb ik een aantal korte registraties  gemaakt van hun project "Kunst In Je Buurt." 

Een daarvan was het dansen onder begeleiding van Mirjam van Duin.

De Dassen

In het kader van FilmIt - het film-lesprogramma van Kunstkade - heb ik met de leerlingen van De Caleidoscoop deze korte docu gemaakt. Samen met nog 7 andere films is dit eind mei in première gegaan in Slieker Film te Leeuwarden. Tijdens deze feestelijke filmochtend werden de twee winnaars bekend die door gaan naar het FilmGala op 30 juni in Groningen. Deze film was een van de winnaars!

De kinderjury roemde de film ‘De Vaas’ van IKC Teresa, omdat hier goed gebruik was gemaakt van kleding, special effects en zorgvuldig uitgewerkte personages. De Caleidoscoop viel met de film De Dassen ook in de prijzen. De volwassenjury prees de film vanwege eigenheid en het sterke verhaal.


Promo

Een korte promo deels gefilmd door mijn zoon Sander. 

Stoereloer

Stoereloer sloegen in de zomer van 2021 de handen ineen met De Podiumschool en dbieb. De jaarlijkse Stoereloer zomervakantieweek had dit jaar een bijzonder thema: Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer! Na ruim een jaar vol beperkingen gingen kinderen op zoek naar het vuur in zichzelf.

Ze konden kiezen uit vijf verschillende workshops per dag. We pakten tijdens deze speciale editie extra uit, met naast beeldende kunsten ook workshops op de gebieden podiumkunst en multimedia. Bijvoorbeeld samen marionetten bouwen die tot leven komen. Of gloeiende draken. Of het karaktertje MiniMe spelen voor een blue screen.

Aan mij de opdracht om er een  artistieke (surrealistische) eindfilm van te maken. Met speciale technieken bracht ik bijvoorbeeld de gemaakte wezentjes tot leven, verwerkte de stemmen in de film en gebruikte gemaakte decors als achtergrond.

Wetsus

Voor Sinne Kinderopvang kreeg ik de opdracht om samen met medewerkers van Wetsus een kort filmpje te maken voor een wedstrijd waaraan kinderen van Sinne konden gaan deelnemen. Het thema was; Droogte.

Melanie en Gerardus

Een prachtige trouwerij op een mooie lokatie in de provincie Groningen. Geheel in stijl kon alles in en rond eigen boerderij georganiseerd worden.

Mike en Miranda

Ik fotografeer zo af en toe een trouwerij en filmen had ik een aantal jaren geleden eens gedaan als test. Dit smaakte naar meer en op 2 juli van dit jaar mocht ik de trouwerij van Mike en Miranda filmen. Zoals altijd stem ik van te voren af dat mijn wijze van filmen niet afwijkt van hoe ik het altijd aan pak: het is zo als het is en zet nagenoeg niets in scene. 

Ik kreeg van hun alle vrijheid en dat resulteerde in een trouwfilm die zo gemaakt is zoals bedoeld. Het kon niet beter! Prachtige lokatie en leuk stel dat alles wel prima vond. Er werd tijdens deze dag niet op mij gelet en kon mijn beelden maken waarvan ik dacht: die moeten er in!

Het werd geen clipje van 5 minuten.....

JetSet Live!

Entertainment op topniveau brengen, dat is elk optreden weer hun missie. Een gedreven zanger, een spetterende zangeres en vier energieke topmuzikanten. Met JETSET LIVE! haal je high energy en de absolute top in huis.

JETSET LIVE! staat garant voor een energieke en interactieve show met up-to-date repertoire voorzien van de vetste mash-ups en medleys.

Tijdens de Sneek Week heb ik deze promo gemaakt. Naast deze filmpromo zijn alle portretten als posters gemaakt door mij.


royal de luxe

Reuzen in Leeuwarden. De wereldberoemde productie van Royal de Luxe beleeft zijn Nederlandse première in de Culturele Hoofdstad van Europa. Dwars door de Leeuwarder binnenstad zorgen de metershoge reuzen voor drie dagen aan onvergetelijke beleving met hun voorstelling Grote Schaats in het IJs.

newborn

Marjan ten Berge is een newborn-fotograaf met een geheel eigen herkenbare stijl. Ze vroeg mij om voor op haar website een promo te maken waarbij ze laat zien hoe zij te werk gaat tijdens en ook voor een newborn fotoshoot.

Uiteraard op lokatie heb ik haar gevolgd bij een fotoshoot.


De ambtsketen van waardhoeke

Edelsmid Hennie Broers kreeg de opdracht om voor de burgermeester van Waadhoeke een nieuwe ambtsketen te maken. Dit gehele proces heb ik mogen volgen met mijn camera. Op diverse momenten tijdens het proces heb ik haar gevolgd in de ontwikkeling en samenstelling van deze ambtsketen.

lost connection

Lost Connections is een kunstproject van Ellis Schoonhoven waarin ze verloren verbindingen wil herstellen en helen. “We zijn de verbinding verloren met ons zelf, met de natuur, met elkaar en met onze essentie.

moving hallways

The Factory biedt met een locatievoorstelling een kijkje in het pand ‘De Doas’. Van buitenaf lijkt stilte te overheersen maar eenmaal binnen is het allesbehalve stil in het gebouw. De Doas is sinds de zomer van 2019 een broedplaats voor creativiteit en cultuur. ‘Moving Hallways’ is een onderzoeksvoorstelling door het pand dat vroeger De Oude Ambacht School was. Onder leiding van Mirjam van Duin hebben de dansers de vele trappen, ramen en gangen een nieuwe betekenis gegeven. De choreografieën zijn ontstaan vanuit de dansers waarbij ze zich steeds hebben laten inspireren door de locatie. Laat je in ‘Moving Hallways’ meevoeren in de creatieve stroom van dansers door de gangen van ‘de Doas’.

Meer informatie vindt u op onze website: www.thefactoryleeuwarden.nl PS: In de uitvoering is prachtige muziek dat je mee neemt de donkere gangen door De DOAS.

Deze muziek kan ik uiteraard vanwege de rechten niet gebruiken in deze registratie. Daarvoor heb ik eigen muziek toegevoegd dat de algehele sfeer van de uitvoering nagenoeg benaderd.

daylicht

In samenwerking met @mirjamvanduin en 
@thefactoryleeuwarden hebben we afgelopen zomer een prachtige choreografie uitgewerkt o.l.v. Mirjam.

De uitdaging voor mij was het filmen van een complete choreografie met slechts één camera.

Om toch de illusie te hebben dat er met meerdere camera’s gefilmd werd hebben we diverse volledige takes opgenomen. Een stuk of vijf keer…

In de volle zon… op een warme dag. Een uitdaging.

En het moeilijkste was het zo monteren dat het op de tel nauwkeurig klopt zoals Mirjam het bedacht heeft. Uitgevoerd door haar dansers van The Factory.