FILM

STOERELOER ZOMERWEEK 2021

Stoereloer sloegen in de zomer van 2021 de handen ineen met De Podiumschool en dbieb. De jaarlijkse Stoereloer zomervakantieweek had dit jaar een bijzonder thema: Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer! Na ruim een jaar vol beperkingen gingen kinderen op zoek naar het vuur in zichzelf.
Ze konden kiezen uit vijf verschillende workshops per dag. We pakten tijdens deze speciale editie extra uit, met naast beeldende kunsten ook workshops op de gebieden podiumkunst en multimedia. Bijvoorbeeld samen marionetten bouwen die tot leven komen. Of gloeiende draken. Of het karaktertje MiniMe spelen voor een blue screen. Filmmaker Vincent Schiphorst maakte vervolgens een artistieke (surrealistische) eindfilm van de resultaten van de workshops. Met speciale technieken bracht hij bijvoorbeeld de gemaakte wezentjes tot leven, verwerkte de stemmetjes in de film en gebruikte gemaakte decors als achtergrond.

TROUWFILM

Ik fotografeer zo af en toe een trouwerij en filmen had ik een aantal jaren geleden eens gedaan als test. Dit smaakte naar meer en op 2 juli van dit jaar mocht ik de trouwerij van Mike en Miranda filmen. Zoals altijd stem ik van te voren af dat mijn wijze van filmen niet afwijkt van hoe ik het altijd aan pak: het is zo als het is en zet nagenoeg niets in scene. 

Ik kreeg van hun alle vrijheid en dat resulteerde in een trouwfilm die zo gemaakt is zoals bedoeld. Het kon niet beter! Prachtige lokatie en leuk stel dat alles wel prima vond. Er werd tijdens deze dag niet op mij gelet en kon mijn beelden maken waarvan ik dacht: die moeten er in!

Het werd geen clipje van 5 minuten.....

WAADHOEKE DOCU

Edelsmid Hennie Broers kreeg de opdracht om voor de burgermeester van Waadhoeke een nieuwe ambtsketen te maken. Dit gehele proces heb ik mogen volgen met mijn camera. Op diverse momenten tijdens het proces heb ik haar gevolgd in de ontwikkeling en samenstelling van deze ambtsketen.

MOVING HALLWAYS

In De DOAS heeft The Factory Leeuwarden een dansvoorstelling gegeven. Al dolend door het gebouw konden mensen in kleine groepen mee lopen en genieten van de voorstelling. 

EIGEN MUZIEK

Geregeld maak ik voor eigen documentaires of korte films ook de muziek. Ik kan voor klanten putten uit een breed assortiment aan muziek wat uiteraard ook rechtenvrij. Deze haal ik van Artlist.io vandaan.

Maar het is soms ook mooier om iets geheel unieks te maken wat speciaal voor het doel "gecomponeerd" is. Dit is een voorbeeld hoe dat samen zou kunnen. Zie ook de documentaire "De ambtsketen van Waadhoeke" Hiervan heb ik alle muziek gemaakt die te horen is.

TRAILER

Trailer nieuwe ambtsketen voor gemeente Waadhoeke. De gemeente Waadhoeke krijgt een nieuwe ambtsketen. Edelsmid Hennie Broers uit Wirdum mag de ambtsketen gaan maken. Sinds de herindeling van 2018 gebruikt de burgemeester van Waadhoeke de ambtsketens van de drie oude gemeentes het Bildt, Franekeradeel en Menameradiel. 

TROUWREPORTAGE

Het fotograferen van een trouwreportage doe ik zo af en toe. Niet de standaard bezoeken op de maandagmiddag in een wat troosteloos gemeentehuis. Maar een trouwerij waarbij een locatie en thema het vastleggen daarvan de feestvreugde enorm verhoogd.

Naast fotograferen is het vastleggen op film een uitdaging op zich. Een impressie van deze prachtige stel.

LOCK DOWN

Een mix van eigen filmbeelden van diverse projecten van afgelopen jaar en een nieuwe muziek track die ik geregeld maak voor eigen producties.

Deze twee elementen vloeien dan zo mooi in elkaar over.

ROYAL DE LUXE

Reuzen in Leeuwarden. De wereldberoemde productie van Royal de Luxe beleeft zijn Nederlandse première in de Culturele Hoofdstad van Europa. Dwars door de Leeuwarder binnenstad zorgen de metershoge reuzen voor drie dagen aan onvergetelijke beleving met hun voorstelling Grote Schaats in het IJs.

JETSET PROMO

Entertainment op topniveau brengen, dat is elk optreden weer hun missie. Een gedreven zanger, een spetterende zangeres en vier energieke topmuzikanten. Met JETSET LIVE! haal je high energy en de absolute top in huis.

JETSET LIVE! staat garant voor een energieke en interactieve show met up-to-date repertoire voorzien van de vetste mash-ups en medleys.

Tijdens de Sneek Week heb ik deze promo gemaakt. Naast deze filmpromo zijn alle portretten als posters gemaakt door mij.

DAYLIGHT

In samenwerking met @mirjamvanduin en 
@thefactoryleeuwarden hebben we afgelopen zomer een prachtige choreografie uitgewerkt o.l.v. Mirjam.

De uitdaging voor mij was het filmen van een complete choreografie met slechts één camera.

Om toch de illusie te hebben dat er met meerdere camera’s gefilmd werd hebben we diverse volledige takes opgenomen. Een stuk of vijf keer…

In de volle zon… op een warme dag. Een uitdaging.

En het moeilijkste was het zo monteren dat het op de tel nauwkeurig klopt zoals Mirjam het bedacht heeft. Uitgevoerd door haar dansers van The Factory.

NEW BORN PROMO

Marjan ten Berge is een newborn-fotograaf met een geheel eigen herkenbare stijl. Ze vroeg mij om voor op haar website een promo te maken waarbij ze laat zien hoe zij te werk gaat tijdens en ook voor een newborn fotoshoot.

Uiteraard op lokatie heb ik haar gevolgd bij een fotoshoot.

METAL GROVERS

Een nieuwe muziektrack gemaakt waarbij ik dan voor de gelegenheid ook wat nieuwe beelden film om het geheel wat vorm te geven.

PARAGLIDING

Anne raapte de moed bij elkaar om met Peter samen de lucht in te gaan om een tandemvlucht te maken.

Wil je ook eens de wereld van boven bekijken? Volg dan de facebookpagina van Paragliding Friesland voor actuele data waarbij men weer gaat vliegen in Wanswert.

REINA VISSER

Reina Visser is naast beeldend kunstenaar ook bloemsierkunstenaar. Ze werkt over het algemeen met natuurlijke producten. Een kleine impressie van een project waar Reina mee bezig was heb ik gefilmd.

Dit was een instructie video voor het maken van een "bebouwde kom" van klei.

Lost Connections is een kunstproject van Ellis Schoonhoven waarin ze verloren verbindingen wil herstellen en helen. “We zijn de verbinding verloren met ons zelf, met de natuur, met elkaar en met onze essentie.