00:30

Zaterdag 3 september kan je geheel gratis mee doen met een nieuw fotoproject: 00:30

30 seconden duurt de pret, maar gaat als het goed is een hele reeks bijzondere portretten opleveren van een diversiteit aan bezoekers. (Jong en oud.)

00:30 is al eerder ontstaan maar nog nooit tot uitvoering gekomen. Eerder wilde ik dit doen op straat en vragen aan voorbijgangers om een portret te maken.

Nu er op 3 september in o.a. De DOAS de start is van het culturele cursusseizoen van Kunstkade en ik heb mijn atelier ook open heb en er mogelijk voldoende doorloop. Een uitgelezen kans om met het project te starten.

Wie er oren naar heeft kan plaatsnemen in de studiosetting en in slechts 30 sec maak ik een portret. Op deze wijze van fotograferen behoud ik de spontaniteit en het moment van die ene ontmoeting. Het wordt dus geen uitgebreide sessie waarbij alles zo perfect wordt geregisseerd voor het perfecte plaatje. Juist niet! in 30 seconden moet het gebeuren! Ik heb voor elk portret ook slechts twee foto’s nodig.

Van alle portretten ga ik een album maken. Vierkant 30×30 cm.

Aanmelden hoeft niet. Gewoon op zaterdag 3 september langskomen en De DOAS bezoeken en 30 sec aanschuiven op mijn kruk in lokaal 110.

Iedereen die mee doet ontvangt uiteraard de originele foto in de mail.

(Er is geen plek en ruimte voor groepsfoto’s. Het is puur en alleen een solo portret wat gemaakt gaat worden.)