WORKSHOP STUDIOPORTRET

Ervaar hoe het is vóór en achter de camera!

Ben je als fotograaf bekend met het maken van een (studio)portret, maar nog niet sterk in het maken van een zakelijk portret?
Compleet
Zoek je nog te lang naar de juiste workflow over licht, type lens, gebruik, achtergrond en worstel je nog te lang met de nabewerking?

Headshot
Deze workshop is onderverdeeld in twee delen. Het eerste deel in de ochtend laat ik je zien hoe mijn werkwijze is over het maken van een zakelijk portret. (HEADSHOT) Deze moeten in de regel snel en zonder al te veel oponthoud gemaakt worden. Hoe bouw je de setting op? Welke lichtvormers gebruik je en waarom? Waarom juist andere niet... Welk effect heeft een verkeerde lichtbron op de foto bijvoorbeeld.

LED en Flits
Tijdens deze dag maken we gebruik van zowel daglicht, ledlicht en studioflits. 

Interactief
We kennen allemaal de workshops waarbij een studioset klaar staat en een model op die plek is om je de mooiste foto's te laten maken. Deze aanpak tref je in deze workshop niet. Sterker nog: jullie zijn zelf het model. Het model dat zowel voor als achter de camera aan de slag gaat.

Ervaring
Door deze aanpak leer je ook de aanwijzingen die je kan geven aan je model en hoe het is om van een fotograaf de juiste aanwijzingen op te volgen om te komen tot een goed portret. Want niet elke aanwijzing lijkt vanzelfsprekend en kan zelfs ongemakkelijk aanvoelen. Voordeel is dus dat je individueel echt aan de slag gaat tijdens deze workshop. Je ervaart ook de kant van 'VOOR'  EN 'ACHTER' de camera. Hoe stuur je aan? En wat kun je beter achterwege laten...

Kleine groep
In een kleine groep (maximaal zes personen) worden er in de middag geoefend in twee studiosettings. De LED-opstelling en de opstelling met studio-flits-lampen. In de groep waar je mee aan de slag gaat maak je van elkaar het beste zakelijke portret. Deze gaan we op het eind van de middag bespreken.

    Van A naar Beter...dat geldt straks ook voor jou!


    Leer werken in twee complete opstellingen.

    WAT NEEM JE MEE


    De workshop is niet zozeer gericht op het leren fotograferen. Dat is toch al wat je kunt en beheerst. Je weet je camera te bedienen en snapt wat ISO, diafragma en sluitertijd doet. In de ochtend maken we in de foto's. Dat mag met je eigen camera doen. Neem je camera met reportageflitser mee.

    Voor het bespreken van de uiteindelijke foto's verzamel ik de foto's van je geheugenkaart op mijn MacBook en gaan we via een SMART scherm bekijken.

    Voor wie?

    Voor iedereen die zich interesseert in het maken van studioportretten en vooral de zakelijke portretten een boost wil geven.  Het maken van een reeks foto's van een model is hier niet van toepassing! Hier leer je zowel voor als achter de camera...

    De workshop gaat door bij minimaal vier personen.

    Wanneer?

    Op verschillende data organiseer ik deze workshop. Deze duurt van 10:30 uur tot 15:30 uur en is incl. koffie/thee/fris en een lunch.

    De volgende geplande data staat op de agenda:

    Zaterdag 27 april

    Waar?

    De DOAS
    Cornelis Trooststraat 48
    Leeuwarden
    LOKAAL 110

    Studioportret compleet

    Ontdek de techniek zowel voor als achter de camera.
    185,-
    /Per persoon - Incl. btw

    Workshop

    Incl. koffie, thee en lunch

    Compleet programma

    Maximaal 6 personen


    Deel deze workshop

    Aanmelden

    Vul het onderstaand formulier in en kies je datum naar keuze. Je ontvangt een bevestiging met factuur. Na betaling is je deelname bevestigd.
    Image

    Voor aanmelden kan je het contactformulier gebruiken. Vul in bij onderwerp de dag naar keuze. Je ontvangt een bevestiging van mij. Je ontvangt tijdig een definitieve factuur met betaallink. Na betaling is je aanmelding definitief.

    • Annuleer je meer dan 6 weken voor de startdatum, dan is 25% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 75% terug gestort.
    • Annuleer je tussen de 6 weken en 2 weken voor de startdatum, dan is 50% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 50% terug gestort.
    • Bij annuleren minder dan 2 weken voor de startdatum, dan is 75% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 25% terug gestort.