Fotoreportage Solidair Friesland

Solidair Friesland motiveert, schoolt en ondersteunt vrijwilligers bij hun bijdrage aan de sociale gemeenschap in Fryslân. Met name de afdelingen voor caritas en diaconie worden door Solidair Friesland ondersteund. De inhoud van het M.A.-werk betreft het sociale domein. De werkterreinen zijn armoedebestrijding, zorg, welzijn, emancipatie, bevordering van participatie, sociale cohesie, duurzaamheid, mondiale solidariteit en vrede. Elke activiteit komt tot stand door middel van vrijwilligersinzet. En Solidair Friesland maakt geen onderscheid. Het werk is bedoeld voor mensen in kwetsbare situaties, ongeacht hun achtergrond. En alle vrijwilligers zijn welkom. (Bron)

Op zaterdag 24 september had Solidair Friesland een open dag en mij is gevraagd om deze middag te registreren met fotografie. Het maken van een fotoreportage is iets wat geregeld gevraagd wordt.

Het mooiste aan het maken van een fotoreportage is dat het zonder enige aanwijzingen of regie gemaakt kan worden. Juist van deze aanpak hou ik. Gewoon in je opnemen wat er voor je gebeurd en dat vastleggen. Qua fotografie heb ik dan twee camera’s bij me om met wisselende lenzen de reportage kan maken. En als het even kan altijd zonder flitslicht… Dus geruisloos te werk gaan zodat mijn aanwezigheid zo min mogelijk opvalt.

De reportage heeft na een eerste selectie bijna 300 foto’s opgeleverd. Zoals altijd stuur ik deze selectie – basic bewerkt- door naar de opdrachtgever in zowel hoge resoluties als in webformaat. Zodat men zelf er direct profijt van heeft.