Gewonnen!

Afgelopen vrijdag 13 mei was het dan uiteindelijk zover. De première van alle genomineerde filmpjes van het project FilmIt van Kunstkade. Op twee scholen heb ik samen met de leerlingen in totaal vier filmpjes mogen maken. Nou ja, de leerlingen hebben voornamelijk het bedacht en gefilmd.

En trots op de leerlingen van De Caleidoscoop die gewonnen hebben met hun filmpje “De Dassen” Samen met nog een ander filmpje van IKC Teresa – “De Vaas” gaan wij naar het filmfestival in Groningen waar van de regio Noord Nederland alle deelnemende scholen hun filmpje laten zien en er uiteindelijk één winnaar met de prijs er vandoor gaat.

Een hele leuke ervaring om er aan mee gewerkt te hebben en te zien hoeveel plezier de leerlingen hebben beleefd aan het maken en filmen van hun verhaal.

De jury zei het volgende er over: “De kinderjury roemde de film ‘De Vaas’ van IKC Teresa, omdat hier goed gebruik was gemaakt van kleding, special effects en zorgvuldig uitgewerkte personages. De Caleidoscoop viel met de film De Dassen ook in de prijzen. De volwassenjury prees de film vanwege eigenheid en het sterke verhaal.”

Bron LC