Een goede voorbereiding is het halve werk.

Het is voor velen niet het leukste “uitje”. Verplicht op de foto voor een publicatie of website. De veelgehoorde kreet is dan ook: “Ik sta er nooit leuk op!”

Dat is vervelend, maar een groot deel is toch wel te wijten aan een slechte voorbereiding of foute keuzes als het gaat om kleding. Met een sjaal ala Martien Meiland tot aan de oren om de nek is natuurlijk vragen om problemen. En als je voor de kledingkast staat die ochtend en je denkt: “Fuck it, alles staat mij!” en je komt op de set met een kleurenpallet waar de rest volledig mee wordt weggeblazen dan sla je ook de plank wat mis.

Less is more…

Ook ik moet mij als fotograaf voorbereiden op de taak die moet worden uitgevoerd. Waar is het? Is er voldoende ruimte om de set op te bouwen en welke achtergrond is van toepassing. Gaan we voor licht of donker? En hoe stel ik de mensen die niet graag voor de camera staan gerust en verzeker ik hun dat alles goed komt?

Om alvast wat in de stemming te komen ontvangt men vooraf een korte uitleg van wat er komen gaat en geef ik wat tips waarmee hopelijk wat stress wordt weggenomen.

In deze PDF leg ik e.e.a. uit.