STUDIOPORTRET COMPLEET

 • Compleet Ben je als fotograaf bekend met het maken van een studioportret maar nog niet sterk in op het gebied van het zakelijke portret?

  Zoek je nog te lang naar de juiste workflow op het gebied van licht, type lens, gebruik achtergrond en worstel je nog te lang met de nabewerking?

  HeadshotDeze workshop is onderverdeeld in twee delen. Het eerste deel in de ochtend laat ik je zien hoe mijn werkwijze is wat betreft het maken van een zakelijk portret. (HEADSHOT) Deze moeten in de regel snel en zonder al te veel oponthoud gemaakt worden.

  Hoe bouw je de setting op? Welke lichtvormers gebruik je en waarom? Waarom juist andere niet... Welk effect heeft een verkeerde lichtbron op de foto bijvoorbeeld.

  FiltersGoed licht, een juiste lens en standpunt van je camera. Maar ook snel een complete set op te bouwen en zonder overdadig testfoto's te maken heb je gezien en ervaren tijdens de ochtend.

  Nu is het tijd om de foto's te retoucheren. Vergeet de Instagram filters.... maar leer in handige stappen het proces van nabewerken op een zo efficiënt mogelijke wijze.

 • Workflow Welke handelingen zouden bijvoorbeeld sneller kunnen en hoe hou je je workflow consistent.

  Deze workshop is er een die jou hierbij gaat helpen. Meld je aan op een van de dagen naar keuze en volg straks ook de stappen die ik doe in mijn workflow!

  1op1 Je kan kiezen voor 1 op 1 of 2 op 1.

  Voordeel is dus dat je individueel echt aan de slag gaat  tijdens deze workshop. Je ervaart ook de kant van 'VOOR'  EN 'ACHTER' de camera. Hoe stuur jij aan? Waarom? En wat kan je beter achterwege laten...

  Beeld bewerkenNaast de foto's die we in de ochtend gemaakt hebben werk je tijdens het middag gedeelte aan je eigen foto's die je op je laptop hebt staan. Tijdens het gedeelte beeld bewerken neem ik je mee in mijn volledige workflow en laat in stappen mijn bewerkingen zien. Alle stappen van selecteren van de foto's, basis correcties en tot in detail werken aan elk portret. Hoe de oplevering gaat naar de klant toe en welke tools daarvoor nodig zijn.

Van A naar Beter...dat geldt straks ook voor jou!


Leer retoucheren als een pro...

WAT NEEM JE MEE


De workshop is niet zozeer gericht op het leren fotograferen. Dat is immers al wat je kan en beheerst. Je weet je camera te bedienen en snapt wat ISO, diafragma en sluitertijd doet. Echter maken we in de ochtend wel foto's. Dat mag met je eigen camera doen. Neem je camera met reportageflitser mee.

Voor het gedeelte beeldbewerking neem je je laptop mee met daarop geïnstalleerd Lightroom en Photoshop.

Voor wie?

Voor iedereen die zich interesseert in het maken van studioportretten en met name de zakelijke portretten een boost wil geven. Op zoek is naar een volledige workflow wat betreft selectie, beeldbewerken en exporteren van alle foto's voor zijn of haar klant.

Wanneer?

Elke maand is er een workshop. Deze duurt van 10:00 uur tot 15:30 uur en is incl. koffie/thee/fris en een lunch.

De volgende geplande data staat op de agenda:

[GEEN VASTE DATUM VASTGELEGD.]

Heb je zelf een datum als voorkeur? Laat het mij weten! 

Waar?

De DOAS
Cornelis Trooststraat 48
Leeuwarden
LOKAAL 110

Deel deze workshop

STUDIOPORTRET COMPLEET 1 op 1

€250,-

per persoon


 • Incl. koffie/thee en lunch

 • Compleet programma

Ik meld mij aan

STUDIOPORTRET COMPLEET 2 OP 1

€225,-

per persoon


 • Incl. koffie/thee en lunch

 • Compleet programma

Ik meld mij aan

Voor aanmelden kan je het contactformulier gebruiken. Vul in bij onderwerp de dag naar keuze. Je ontvangt een bevestiging van mij. Je ontvangt tijdig een definitieve factuur met betaallink. Na betaling is je aanmelding definitief.

 • Annuleer je meer dan 6 weken voor de startdatum, dan is 25% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 75% terug gestort.
 • Annuleer je tussen de 6 weken en 2 weken voor de startdatum, dan is 50% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 50% terug gestort.
 • Bij annuleren minder dan 2 weken voor de startdatum, dan is 75% verschuldigd. Indien je al betaald hebt, wordt dus 25% terug gestort.