Image

MIXED MEDIA MASTER

 • MIX EN TRANSFER
  Het mooiste van mixed media technieken is dat eigenlijk niks fout kan gaan. Tenzij je wat kennis hebt van materialen en gereedschappen. Wanneer je weet welke techniek waar toepast  maak je de mooiste werken. In deze driedelige Mixed Media Master word je ondergedompeld in de wereld van Mixed Media en bijvoorbeeld de techniek 'transfer.' Dit wordt gedaan met een speciale 'gel plaat' waarmee je de basis gaat leggen van jouw reeks 'kunstwerken.' Maar dat is slechts een van de technieken!

 • NIKS IS VERKEERD
  Ik zelf werk met alle materialen die er voorhanden is. Houtskool, acryl, oliepastel, inkt en acrylstiften, lijm, diverse mediums etc. Maar de basis van veel van mijn werk zijn tijdschriften en oude boeken. Het maken van collages als uitgangspunt is een goede start. Tijdens deze Mixed Media Master laat ik zien hoe ik mijn colleges maak en vanaf welke basis ik mijn ideeën tot een eindresultaat breng. Wanneer stop je? Dat is nogal eens moeilijk...:-) Maar het belangrijkste is dat je zelf ook aan de slag gaat.

Leer de materialen en hun kenmerken.

 • KLEINE GROEP
  In mijn ruimte in De DOAS wordt de workshop gehouden en er is voldoende ruimte voor wel 10 personen, maar ik geef de voorkeur voor een kleine groep van maximaal 6 personen. Zo is er ruimte voor overleg, bijsturen en adviezen. Tijdens de workshop is er uiteraard koffie/thee en zorg ik voor wat lekkers. De cursus gaat door bij minimaal vier deelnemers. 

 • WAT NEEM IK MEE?
  Niks eigenlijk. Een goed humeur en wat geduld is voldoende. Tijdens de workshop zijn alle materialen en gereedschappen aanwezig om direct aan de slag te gaan. Per avond behandelen wij een techniek of thema. Onder aan deze pagina staat in vogelvlucht van wat je kan verwachten. (Dit kan uiteraard worden aangepast afhankelijk van de groep.)


Kleine groep voor maximaal resultaat....

MOET JE KUNNEN TEKENEN?

Nee, niet echt. Maar als je dat wel kan is dat uiteraard mooi meegenomen.  Je leert juist buiten de lijntjes te tekenen en vooral intuïtief aan de slag te gaan. Immers is het Mixed Media, dus niks is fout.

WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS?

Alles wat je gemaakt hebt en binnen het tijdsbestek van de middag/avond klaar is kan je meenemen. Alleen nog een mooie lijst er om en je kunstwerk kan aan de muur! Of ingepakt worden voor een origineel cadeau. (We werken met standaard formaten A5 tot maximaal A4) Wil je jouw werk gedigitaliseerd hebben dan scan ik deze voor je in en kan je eventueel thuis nog met photoshop aan de slag om je creatie nog meer nuances in aan te brengen. Maar dat hoeft niet.

IN VOGELVLUCHT


Tijdens deze drie avonden/middagen leer je de technieken om mixed media art te maken. Van een ruwe basis achtergrond die je zelf maakt naar een volwaardig eindproduct.

Je gebruikt diverse materialen en verwerkt deze als collage of ga je met de speciale gel plaat transformeren op jouw canvas. Je leert accenten aan te brengen in je werk en intuïtief te tekenen. Alle remmen los zou ik haast willen zeggen! Er is voldoende tijd om zelf te experimenteren.

Een overzicht van mijn werk vind je in deze portfolio. Zo heb je alvast een indruk van wat technieken en mogelijkheden.

Voor wie?

Voor iedereen die het kleuren binnen de lijntjes nu wel kent en eens uit de band wil springen en wil leren welke technieken er allemaal zijn en deze op een zo creatieve manier te combineren.

Wanneer?

Woensdagavond 13 - 20 - 27 december van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Zaterdagochtend 03 - 10 - 17 december van 10:00 uur 12:30 uur.

Workshops gaan door bij minimaal 4 deelnemers. Maximaal deelnemers is 6.

Waar?

De DOAS
Cornelis Trooststraat 45
Leeuwarden
LOKAAL 110

Deel deze workshop

Actuele stand aanmeldingen


WO. 13 DEC.

ZA. 03 DEC.

Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door.

Mixed Media drie daagse

125,-

Per cursus


 • Incl. alle materialen

 • Per cursus 2,5 uur

 • Lijst met alle materialen als pdf

 • Incl. koffie/thee en wat lekkers

Meld je aan

Image
Image
Bird VNCNT ART