In de lucht!

Het maken of laten maken van een eigen website is voor sommige mensen als een molensteen om de nek. Het wordt maar uitgesteld of helemaal op de lange baan geschoven. Als je dan nog Facebook of Instagram hebt om toch wat aan je digitale visitekaartje te kunnen doen dan is er nog niet zoveel aan de hand. Maar wat als je van alles wat er is niets gebruikt?

Dan is een website het minimale om te hebben en daarbij is wat hulp wel zo makkelijk. Een simpele website met niet meer dan vijf pagina’s is binnen 48 uur wel in de lucht te krijgen, maar een website dat haast een online portfolio wordt met een scala aan diverse mooie werken is andere koek.

Maar ik geef niet snel op en met de techniek die binnen mijn vaste template (theme.co/pro) is veel mogelijk. En als iets niet meteen mogelijk lijkt kan ik een hulplijn uitgooien naar hun. Ik heb zelf diverse templates gekocht voorheen via ThemeForest en na een paar maanden was ik er al weer klaar mee. Kon dan deze templates niet aanpassen en dat frustreerde wel wat. Vandaar ik inmiddels een pro-versie heb van Theme.co en daarmee kan ik vanaf ‘nul’ een WordPress website maken.

Terug naar het laatste werk dat deze week opgeleverd is. De website van Maaike. Niet een website met maximaal 5 pagina’s en een contactformulier. De grote lijnen staan inmiddels online en voor de toekomst zullen vast pagina’s in de steigers komen en worden navigaties aangepast. Maar voor nu, na een aantal weken van uitpluizen en overleggen met Maaike, is haar nieuwe en eerste website een feit.

Rest nu achterover leunen en kijken of dat hele gedoe omtrent SEO zijn vruchten af gaat werken. Over SEO gesproken. Een tip voor wie ook met YOAST SEO bezig is en door de bomen het bos niet meer ziet. Pak eens een boek er bij! Zij hebben onlangs een Nederlands boek gelanceerd en dat is zeer de moeite waard als naslagwerk.