Vincent Schiphorst Fotografie

Rouwreportage

Uitvaartfotografie is tegenwoordig een ‘normale verschijning’ en in principe een zelfde doel als bij een trouwreportage: datgene registreren wat later van onschatbare waarde zal zijn. Dikwijls zal er bij een trouwreportage gekozen worden voor geënsceneerde elementen.

Bij uitvaartfotografie is dat uit den boze. Het is zoals het is. En of de weer-omstandigheden optimaal zijn en de gekozen ruimte qua omgevingslicht aan niets te wensen over laat doet niet ter zake. Als fotograaf moet je ook in lastige situaties goed werk op kunnen leveren.

Een flitser, om de boel op te frissen qua licht is natuurlijk niet wenselijk bij een uitvaart. Maar mijn professionele camera’s en lichtsterke lenzen kunnen zich prima vinden in elke ruimte.

Op deze pagina tref je meer info en een mooie samenwerking met bloemsierkunstenaar Reina Visser.