Portret- Vincent Schiphorst Fotografie

Terug naar start!

Wat kan je toch snel wennen aan bepaalde programma’s en workflows. Had onlangs het volledige abonnement van ADOBE overboord gegooid en het complete pakket van Affinity gekocht. Wou toch al de design pakketten hebben, die ik van ADOBE niet had vanwege de belachelijke hoge kosten per maand.

Voortvarend ging ik aan de slag met Affinity Photo in combinatie met Exposure (Een alternatief van Lightroom, wat ik al jaren gebruik ook.) Toch was het verwarrend en frustrerend werken met twee programma’s. Met name het bewerken van huid van mijn portretten miste ik de handigheid. Hoewel Affinity een bepaalde techniek compleet ingebakken heeft. moest ik enorm zoeken naar de resterende zaken om mijn portretten volgens een vaste werkwijze te bewerken.

Wat normaal 15 minuten was werd nu meer dan een uur! Dat kan nooit de bedoeling zijn. Diverse online cursussen konden daar niet een versnelling aan geven.

Snel zoeken naar foto’s uit een archief was er ook niet meer bij. Exposure heeft die functie niet. Maakt geen bibliotheek van al jouw foto’s. Maakt domweg een kopie van jouw mappenstructuur op de computer. Is dat een chaos, dan is het zoeken naar de bekende speld in de hooiberg.

Dus…heb ADOBE maar weer op mijn computer staan en ga de komende dagen weer lekker aan de slag om eerder gemaakte vaste ‘actions’ terug te zetten en Lightroom weer fijn gebruiken.

En omdat er inmiddels WiFi is in Lokaal308 kunnen er weer lessen worden ingepland voor wie Lightroom nog niet zo in de vingers heeft.